T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ŞIRNAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜMÜZ SELMAN DEMİREL, ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKOKULU GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ BAŞKANI DR. AYSEN ERCAN İSTİN’İ VE SEDAT ÇELİK’İ ZİYARET ETTİ

Yayın Tarihi : 6.01.2022

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürümüz Selman Demirel, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Alperen Çeliksümer ile birlikte , Şırnak Üniversitesi Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr.Aysen Ercan İstin'i   ve Sedat Çelik'i ziyaret etti.

Ziyaret vesilesiyle Şırnak'a özgü  coğrafi işaret potansiyeli olan Suryazlı Falafel için yol haritası oluşturulması amacıyla görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Şırnak İlimizin tescilli ürün sayısını arttırmak için İlimize özgü ürünlerin marka ve coğrafi işaret tescillerinin yapılması önem arz ettiğini ifade eden Selman Demirel; "Şırnak olarak ürünlerimizin tesciline yönelik çalışmaların kapsamını genişletecek ve inşallah tescilli ürünlerimizin sayısını arttıracağız" dedi.

Bu kapsamda Şırnak İlimize ait tescillenmiş üç (3) adet Coğrafi İşaretli ürün bulunduğunu belirten İl Müdürümüz Selman Demirel, bunların Şımşıpe, Cizre Memilheva Kurabiyesi ve Cizre Luzine Tatlısı olduğunu söyledi. Şırnak İlimizin Coğrafi İşareti olabilecek diğer ürünler;  Şırnak Otlu Peyniri, Cizre Nergisi ve Faraşin Balı  ile ilgili başvurular yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir.

Tescilli ürünlerin artmasıyla Şırnak İlimize özgü ürünler ön plana çıkacağını ve farkındalığının artacağına, ticari kazanç sağlamak açısından da önemli bir avantaj sağlayacaktır. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan coğrafi işaret konulu tanıtıcı broşürlerden teslim edildi.

Şırnak Üniversitesi Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr.Aysen Ercan İstin ve Sedat Çelik ziyaretlerinden dolayı Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürümüz Selman Demirel'e teşekkür etti. Demirel ise Şırnak Üniversitesi Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Aysen Ercan İstin ve Sedat Çelik'e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.