Bakanlığımızın
2018-2022 Stratejik Planında yer alan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik
uygulamaları geliştirmek” hedefi kapsamında İl ve ilçe Müdürlüklerimizde Milli
Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri ile koordineli olarak Gıda Güvenilirliği
eğitimleri düzenlenmiştir. İl Merkezi ve 6 ilçemizde gerçekleştirilen
eğitimlerde öğrencilere gıda, sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgiler
verilmiş, tarladan soframıza gıda güvenilirliği ile ilgili bilgilendirmelerde
bulunulmuştur. Gıdaları satın alırken ve evde tüketim sırasında yapılması
gerekenlere dikkat çeken kontrol görevlilerimiz
öğrencilerin de aktif katılımı ile ilimiz genelinde 2017-2018 eğitim
öğretim bahar döneminde , 750 öğrenciye 2018-2019 eğitim öğretim güz döneminde 2901
öğrenci olmak üzere il genelinde 2018 yılı içerisinde toplamda 3651 öğrenciye
gıda güvenilirliği konusunda bilgilendirmede bulunmuştur. Eğitimlerimiz 2019
yılı içerisinde sürdürülecektir